Tragedija! Sa 220 kilometara na sat se zakucao u zid: Jeziva pogibija mladog fudbalera!

Svijet

Tragedija! Sa 220 kilometara na sat se zakucao u zid: Jeziva pogibija mladog fudbalera!

Fudbaler Aleksandar Karjakin poginuo je 12. maja na autoputu za Minsk.

Nekadašnji fudbaler moskovskih klubova Spartaka, Himkija i Dinama Aleksandar Karjakin (32) poslije udesa transportovan je u bolnicu, ali je tamo podlegao strahovitim povredama zadobijenim u udesu.

Prema pisanju ruskih medija Aleksandar Karjakin učestvovao je u uličnim trkama. Nesreća se dogodila u 1:30 časova, a Nisan sportiste je uletio u graničnik na autoputu. Automobil se poslije stravičnog udarca nekoliko puta okrenuo i poslije prevrtanja završio na sredini kolovoza. Ovo je druga smrt koja potresa ruski fudbal, pošto je u oktobru 2022. tragično skončao Maksim Artjomov koji se bacio u smrt sa 17. sprata.

– To se dogodilo bukvalno 30 metara od mene, vozio sam se u nizu automobila brzinom od 100 km/h – rekao je Ilja, za ruski portal “MK”, očevidac nesreće i nastavio:

– Dva sportska automobila su se trkala. “Nisan” je htio da uleti u džep na putu, a tamo je bilo mokro poslije kiše. Automobil je išao najmanje brzinom od 140 km/h, možda i više. I tako je uletio u graničnik.

Svjedok je potom iznio jezive detalje. Spekuliše se da je nesretni fudbaler vozio daleko brže od 140 km/h, izvjesno 200 km/h, možda i 220 km/h.

– Prvo je vozač udario u šoferšajbnu, pošto nije bio vezan pojasom, zatim mu se automobil zavrtio, a on je izletio na desna suvozačeva vrata i bukvalno ih sam sobom izbio.

Jedan od svjedoka koji je među prvima stigao na mjesto nesreće kako bi pomogao nastradalom, pozvao je hitnu pomoć. Pronašao je dokumenta Aleksandra Karjakina i sa fudbalerovog telefona pozvao prijatelje.

– Pritrčao je prijatelj vozača i našao pojas, a uz njegovu pomoć su povukli nogu stradalog, stavili podvez. Nešto kasnije, stigli su i drugi trkači koje sam pozvao. Prvih deset minuta motor automobila je radio, uspjeli smo da ga ugasimo skidanjem mlaznice da auto ne bi eksplodirao.

Kako piše portal “MK” nesreća se dogodila tokom ulične trke, koja se, prema riječima očevidaca, redovno održava na ovom dijelu autoputa. Ulični trkači se okupljaju na lokalnoj benzinskoj pumpi, nedaleko od dionice autoputa sa naplatom putarine.

Zajedno sa fudbalerom u automobilu je bila još jedna osoba – snimatelj, ali je nešto prije nesreće izašao iz sportskog automobila. Karjakin je bio sam u kolima, to je sigurno.

Aleksandar Karjakin igrao je za fudbalske klubove iz Moskve – Spartak, Himki i Dinamo. Godine 2018. završio je profesionalnu karijeru. (ekskluziva.ba)