AKO JE NEKOME STALO DO VAS, NAĆI ĆE NAČIN DA BUDE SA VAMA – AKO VAS NEKO VOLI, OSJETIĆETE TO

Zanimljivosti

AKO JE NEKOME STALO DO VAS, NAĆI ĆE NAČIN DA BUDE SA VAMA – AKO VAS NEKO VOLI, OSJETIĆETE TO

Ako vas neko voli, osjetićete to. Ako je nekome stalo do vas, ta će osoba pronaći način da bude sa vama, a ako ne, čekaju vas opravdanja i opravdanja.

Jedno od vodećih pravila života je da najtragičnije stvari u našem životu često prethode najljepšem. Čini se da smo u svakoj konkretnoj situaciji suočeni sa potrebom da odlučimo hoćemo li nastaviti dalje, vodeći računa o svemu što nam svemir daje i oduzima ili ćemo se zakopati u svojoj patnji.

Ove izjave nipošto nisu neutemeljene, jer smo svi imali priliku posjetiti dno i saznati za probleme koji nas mogu uništiti brže od slomljenog srca. Prilikom pokušaja da naučimo kako da se izvučemo iz okova svoje tuge, privrženosti i patnje, došlo je do nečeg realnijeg i optimističnog, ali toliko istinitog, da je nemoguće ne obratiti pažnju na to.

Ljubav ne zahtijeva mentalni rad od ljudi. Nije misterija koju treba riješiti i nije misterija koja se mora riješiti. Ona to jednostavno jeste, a mi to moramo dozvoliti ili ne. Iz iskustva znamo da su ljudi vrlo različiti jedni od drugih i da ne postoje dvije iste situacije, zbog čega nam je toliko teško generalizirati pojmove ljubavi i romantike.
Mnogi od vas vjerovatno upravo čitaju ovaj članak, analizirajući mnoge razloge zašto osoba koja vas voli ne može biti sa vama i zašto za to ne postoji obrazloženje. Možete razmišljati koliko hoćete, ali do rješenja nećete doći. Jednostavno se morate skloniti od osobe koja vas ne voli dovoljno da vas stavi na prvo mesto i učini sve da budete sretni. Svi zaslužujemo biti sa nekim ko takođe želi biti sa nama.

Moramo naučiti prihvatati odsutnost obostrane ljubavi. Moramo shvatiti da iako postavljamo nekoga na pijedestal, to ne znači da nas njihova prosudba nekako određuje. To je jednostavno stil razmišljanja koji se mora promijeniti ako želimo izaći iz začaranog kruga.

Važno je prestati vjerovati da nas, kad dobijemo lošu kartu, ona automatski učini nedostojanima i voljenjima. Da bismo se riješili ovih misli, čvrsto se držimo svojih razloga za ljubav sve dok odluka o odlasku ne dođe od nas samih, a ne od partnera.

Svima nama, na ovaj ili onaj način, na kraju će biti dobro. Svako ima svoj put i ne završava se uvijek na isti način. Ne treba vam nečija ljubav da biste se osećali kao kompletna osoba. Ne treba vam nečije dopuštenje da živite svoj život. Kao prvo, potrebno vam je samoljublje. Dopustite sebi da krenete dalje.

Vi odlučujete u šta želite vjerovati. Prije ili kasnije shvatićete da je veći dio vašeg života određen onim što vas prisiljava da vjerujete ili ne vjerujete. Oslobodite se iz kaveza koji ste sami izgradili. Vi sami imate ključ svoje slobode (novipocetak.com)