“Ti si mama sa velikim M”: Zovu je žena staklenih nogu, a poruka koju je uputila svojoj majci tjera suze i otapa najhladnija srca

Svijet

“Ti si mama sa velikim M”: Zovu je žena staklenih nogu, a poruka koju je uputila svojoj majci tjera suze i otapa najhladnija srca

Ljubav majke prema djetetu je nemjerljiva. Prevazilazi sve granice i pokazuje nadljudsku snagu. Dijete koje dobija ljubav zna kako i da je da, a Arbnora Elezi je najljepšim mogućim riječima izrazila šta osjeća prema svojoj majci.

Arbnora Elezi putem društvenih mreža prikazuje kako izgleda život osobe sa invaliditetom. A nju preko Fejsbuka prati više od 80 hiljada ljudi. Zovu je još i “žena staklenih kostiju”, koja je uprkos svojoj dijagnozi “Osteogenesis Imperfecta”, postala majka djevojčice Naie. Oduševila je svoje fanove emotivnim videom koji je uputila svojoj majci:

 

– Ovo je moja mama sa mnom u bolnici kada sam bila dijete. Bila je sa mnom svaki put kad bih imala operaciju ili teški lom kostiju… Stajala je pored mene, davali mi snagu, iako sama snage nije imala jer ju je srce boljelo, ali snagu je pronašla… Nikad nije odustala od mene, uvijek je vjerovala u moje bolje sutra i volela me svim srcem. Ovo je mama čiji naziv treba uvijek početi sa velikim M. Mama koja je negovala, grlila, brisala suze, strepila, bdela i bila strpljiva, vjerovala… Mama koja mi je sama ponekad previjala rane, gipseve, sa mnom radila vježbe i nije gledala na sat, prenosi Žena Blic.

 

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha.
Mama koja je ponosna, požrtvovana, i pored teškoća sa mnom još troje djece odgajila i sve nas jednako voljela i tretirala. Da se još tri puta rodim, nikada ti se neću moći odužiti za sve, Mama. Sve si sa mnom izdržala, pa i sad kad sam starija, i ova dijagnoza grize svom silinom… Hvala ti za svaki savijet, hvala ti što me uvijek slušaš, i što se uvijek za mene moliš. Da nije tvoje iskrene molitve, ko zna gdje bi ja bila danas, ko zna šta bi sa mnom bilo. Čovjek treba da ustane kada se tvoje ime spomene jer si najbolje pokazala kako ostati jak onda kada se tvoje dijete doslovno lomi. Ti si mama kraljica nad kraljicama ikada, napisala je u okviru videa.

“Majke su naši heroji, a pogotovo majke osoba sa invaliditetom”, “Ganuta sam, riječi su suvišne. Samo majka može i ume sve da nosi i izdrži. Uspjela je u svakom smislu,moj naklon”, “Majčina ljubav je bezuslovna toliko si ljubavi dobila toliko i daješ želim vam od srca puno zdravlja i sreće”, samo su neki od komentara. (dnevne.net)