Hrabri dječak (6) na nevjerovatan način spasio život mami kada je imala napadaj

Svijet

Hrabri dječak (6) na nevjerovatan način spasio život mami kada je imala napadaj

Hrabri šestogodišnji dječak spasio je život svojoj mami kada je imala napadaj naučivši napamet pjesmicu o tome kako i kada nazvati hitnu.

Emily Wyatt (27) iz Birminghama prošle sedmice je doživjela jak epileptični napadaj, no njezin najstariji sin Teddy uspio je pozvati pomoć. Teddy je pozvao 999 nakon što je čuo mamino dozivanje iz spavaće sobe i ostao je na vezi sa osobljem dok su bolničari bili na putu do kuće.

Čak se pobrinuo i da njegov mlađi brat, dvogodišnji Reginald, bude siguran. Emily je rekla da je njezin sin znao kako nazvati hitnu nakon što ga je naučila pjesmu o bolničarima kad je imao tri godine.

U pjesmici “Ambulance Song” govori se kako i kada hitna pomoć može pomoći ljudima u nevolji, prenosi Daily Mail.

“Tako sam ponosna na svog dječaka, odmah je nazvao hitnu. Otpjevala sam mu pjesmu i rekla mu što da radi ako dobijem napadaj. Godišnje imam oko četiri napadaja, ali do sada se nije dogodilo da sam bila sama s djecom”, rekla je Emily.

Bolničari su rekli da je Teddy bio nevjerovatan – ostao je na telefonu cijelo vrijeme i otključao vrata kad je stigla pomoć. Majka je dodala kako joj je drago što ga je ona naučila pjesmu jer je sada sigurno nikada neće zaboraviti. (dnevne.net)