HRVATI, SRBI, SLOVENCI…POHRLILI KUĆI I PORUČILI: ‘Ne moramo uvijek raditi ono što ‘mama Merkel’ želi’

Svijet

HRVATI, SRBI, SLOVENCI…POHRLILI KUĆI I PORUČILI: ‘Ne moramo uvijek raditi ono što ‘mama Merkel’ želi’

Iako zbog mjera zaštite od korone ne bi trebalo biti nikakvog putničkog prometa, tijekom vikenda stvorile su se kilometarske kolone prije ulazne provjere na graničnom prijelazu autoceste Walserberg, a vrijeme čekanja bilo je i do 30 minuta.

Prema zapažanju austrijskih medija, uglavnom su Slovenci, Hrvati i Srbi išli kući za Uskrs, ali među njima su primijećene i mobilne kućice s kojima su ljudi krenuli na odmor u Hrvatsku, čiji su ‘stanari’ duhovito komentirali kancelarkin apel da se na Uskrs ne putuje.

“Ne moraš uvijek raditi ono što ‘mama Merkel’ želi “, rekli su.

U ime zdravstvenih vlasti, salzburška policija provjeravala je dolaske na tri prometne trake, tranzitnim se putnicima obično mahnulo da prođu, izuzeti su od elektroničke registracije i zahtjeva za testiranje, ali većina njih je pokazivala negativne testove na koronavirus kroz prozor. Dužnosnici ističu da se u Austriji ne mogu zaustaviti, ali toleriraju se kratka zaustavljanja zbog točenja goriva i odlaska na toalet.

Ako ne možete dokazati tranzit ili dopušteni razlog ulaska, morate se odmah okrenuti nazad. Samo od petka do nedjelje u Walserbergu je vraćeno 40 vozila, od subote do nedjelje bilo ih je 15 “, rekao je glasnogovornik Policijske uprave Salzburg. (Fenix-magazin/IM)