Vanjin otac: “Saša me je razočarao, zgrožen sam kakvu torturu trpi moje dijete!”

Svijet

Vanjin otac: “Saša me je razočarao, zgrožen sam kakvu torturu trpi moje dijete!”

On jednom od direktora “Granda” zamjera što je prešutao važne stvari o kojima su njih dvojica razgovarali nakon izbacivanja njegovog djeteta iz takmičenja.

Saša Knežević, otac Vanje Knežević, diskvalifikovane takmičarke “Zvezde Granda”, kaže za Kurir da se razočarao u Sašu Popovića nakon njegovog gostovanja na na TV Prva, gdje je pričao o njegovoj kćerki. On jednom od direktora “Granda” zamjera što je prešutao važne stvari o kojima su njih dvojica razgovarali nakon izbacivanja njegovog djeteta iz takmičenja.

Kako ste vi sve ovo doživjeli?

– Žao mi je što se sve ovo izdešavalo. Moram da budem realan i iskren jer znam kroz šta prolazimo ovih dana, ali i koliko je Vanji značilo takmičenje i koliko je bila sigurna da će ući bar u prvih deset. Taman kada treba da se smiri, gledam komentare gospodina Popovića. Vjerujte da uopšte nisam polaskan. Nimalo mi nije bilo drago na koji način je on odgovarao i komentarisao situaciju.

Vi ste s njim razgovarali odmah poslije skandala.

– Da, prije diskvalifikacije. Tada je fino pričao i rekao da će se smiriti strasti. Nije mi jasno da čovjek i dalje podržava dotičnu članicu žirija i da nijednog trenutka nije zaštitio kandidata. Ne radi se sad o Vanji, nego i o ostalim učesnicima. On je samo na strani žirija. Tada mi je rekao da on ne može ništa protiv nje jer je ona njegov kućni prijatelj i da kako ona kaže, tako će da bude. Ne mogu da vjerujem da sebi dozvoljava da mu ona tako govori, onda nek joj ustupi stolicu direktora, a on da bude u žiriju.

Zašto niste reagovali odmah poslije snimanja?

– Tada sam bio iza scene. Bio sam zgrožen, htio sam da uđem na scenu i da prekinem to snimanje. Nakon samog snimanja, poslije plakanja i torture, Vanja je istog trenutka htjela da idemo za Banjaluku. Legenda od žene Marija Šerifović bila je uz nju i rekla joj je da sačeka, da je ta članica takva i da se na njene komentare ne obraća pažnja. Vanja se tresla. Rekla je da ma koliko voljela Mariju, ne može to da trpi. Pola sata smo je ubjeđivali da ostane. Meni je kćerka učinila uslugu da ide u baraž.

Šta vam sad najviše smeta?

– Što nisu realni. Dosta je toga bilo na račun moje kćerke što su isjekli. Govorili su joj pogrdne riječi. Razumijem da se skrene pažnja kandidatu, ali može se fino reći, a ne napadati dijete koje je tek postalo punoljetno.

Popović je pustio snimke na kojima se vidi da je Vanji već skrenuta pažnja na oblačenje.

– To je njegova priča, ali što ne pokaže tamnije strane. Iza paravana je pričao toj članici žirija kako mora da povede računa o odnosu prema kandidatima. Mnogi su odustali, jer žiri nema nimalo poštovanja prema djeci. Mislio sam da će Popović biti realan, a baš me je razočarao. Trebalo je da kaže šta kandidati doživljavaju od žirija, a nama roditeljima koji to pratimo je teško zbog toga.

Kakvo je vaše mišljenje o članovima žirija?

– I ona je roditelj i ima dvije kćerkice. Da li se ikada stavila u poziciju kako je nama? Mislim da se nisko spustila i to je narod prepoznao.

I Đorđe David ju je podržao.

– Morao je da stane na njenu stranu, jer su bliski. Marija je realno sagledala stvari i svaka joj čast. Svi smo mi bili za to da Vanja nastavi takmičenje. Međutim, bilo je prekasno. Štaviše, kandidati koji su bili kod Marije htjeli su da napuste takmičenje, ali Vanja ih je zamolila da to ne rade. (haber.ba)