OVA ŽENA UMALO JE UMRLA ZBOG LAŽNOG HIRURGA SA FEJSBUKA

Svijet

OVA ŽENA UMALO JE UMRLA ZBOG LAŽNOG HIRURGA SA FEJSBUKA

Ena je izgledala kao “Frankenštajn” nakon loše reakcije na ubrizgavanje botoksa. Međutim, ljudi na internetu nemaju sažaljenja jer je lažnog hirurga našla preko Fejsbuka.

Marsel King (63) je priznala da zamalo nije umrla jer ju je tretman, koji je održan u kuhinji, poslao u bolnicu, kako prenose beogradski mediji.

Marsel je kao reakciju doživela nešto što bi se moglo okarakterisati kao anafilaktički šok nakon procedure koja je koštala 300 funti. Tretman je izveo Ozan Melin koji je brzo poslat u zatvor jer je u Marsel i u još jednu pacijentkinju ubrizgao nepoznatu i veoma opasnu supstancu.

Kad je objavila fotografije na internet, komentatori na Twitter-u su bili zgranuti, prvenstveno što je takav tretman potražila na Fejsbuku i našla neproverenog “hirurga”.

Jedna osoba je napisala:

– Bukvalno nemam nikakvog sažaljenja prema osobi koja je bila toliko praznoglava da kupi botoks preko Fejsbuka!

– Nikakvu podršku ne pružam ovoj dami koja je otišla u nečiju kuću i pozvala neproverenu osobu telefonom za ovako ozbiljan tretman – komentarisao je drugi korisnik Twitter-a.

Marsel je otkrila da joj je reklama na Fejsbuku bila ponuđena i da ju joj je poslala izvesna žena po imenu Suzana, pozvavši Marsel u svoj salon.

– Kad sam stigla u “salon” shvatila sam da je to zapravo kuhinja, i da tretman neće ona izvesti. Ušao je čovek koji se predstavio kao Ozan Melin. Dok je pripremao opremu, primetila sam njegov šljašteći BMW ispred zgrade. Ubo me je iglom osam puta. Zbog bola sam upala u agoniju, ali sam mislila da je vredelo kako bih se podmladila – priseća se Marsel.

Iako ju je prvi tretman ostavio u modricama, Marsel je rešila da ode ponovo i platila dodatnih 100 funti, jer joj je Ozan rekao da procedura ne uspe uvek iz prvog puta.

– Kasnije u kolima, pogledala sam se u ogledalo. Videla sam da mi je lice naduvano kao balon. Htela sam da se vratim, ali mi je bilo jasno da je Ozan odavno otišao, a i rekao mi je da je otok normalna posledica – kaže Marsel.

Kad ju je suprug ugledao kod kuće, odmah joj je rekao da pozove doktora, a on joj je rekao da stavi topao peškir preko lica i da popije lek i da će biti u redu.

– Kako je noć odmicala koža mi je požutela. Modrice su se pojavile i teže sam disala. Suprug mi je rekao da odem u bolnicu, ali nisam mogla da podnesem da me ismevaju, ma koliko to sad smešno zvučalo – kaže Marsel.

Kad je konačno stigla u bolnicu, otkucaji srca su joj bili veoma ubrzani, a imala je i visok krvni pritisak. Izgledala je kao “Frankenštajnovo čudovište”.

– Rekli su mi da me sekunde dele od anafilaktičkog šoka. Nakljukali su me raznim lekovima koji su počeli da deluju i posle šest sati sam mogla da odem kući.

Zahtevala je i povraćaj novca od Ozana, a on joj je u sanduče ubacio svežanj dolara u dvadeseticama. Pozvala je British Medical Association i pitala ih da li u svojoj dokumentaciji imaju doktora po imenu Ozan Melin, a oni su joj rekli da imaju ženu pod tim imenom. Pozvala je policiju i pokrenula istragu, a “Ozan” je konačno uhapšen posle dve godine. (magazin.ba)