ZABRANA PUTOVANJA IZVAN NJEMAČKE? Kancelarka Angela Merkel traži da se ispitaju pravne mogućnosti!

Svijet

ZABRANA PUTOVANJA IZVAN NJEMAČKE? Kancelarka Angela Merkel traži da se ispitaju pravne mogućnosti!

Gotovo dvije trećine Nijemaca zalaže se za zabranu putovanja na odmor u inozemstvo zbog borbe protiv pandemije koronavirusa.

To je pokazala anketa Instituta za istraživanje javnog mnijenja YouGov. Prema pisanju Njemačke tiskovne agencije (dpa) čak 64 posto je bilo za takav korak, a samo 26 posto protiv. 10 posto nije dalo nikakve informacije. S obzirom na oštru raspravu o odmorima na Mallorci, savezna vlada razmotrila je privremeno sprečavanje putovanja u popularna odmorišta u inozemstvu.

Kancelarka Angela Merkel (CDU) zatražila je od nadležnih odjela da ispitaju pravne mogućnosti. Prošli ponedjeljak rečeno je da takav korak “nije planiran u ovom trenutku”. Mallorca je uklonjena s popisa područja s rizikom od korone 14. ožujka jer je padao broj zaraza, što je privremeno dovelo do “procvata” rezervacija za Uskrs.

Putnici koji se u Njemačku vraćaju s omiljenog njemačkog otoka za odmor više ne moraju biti u karanteni. Međutim, savezna i državna vlada i dalje snažno savjetuju protiv turističkih putovanja u zemlji i inozemstvu.

Želja za zabranom godišnjih odmora u inozemstvu posebno je velika kod starijih od 55 godina, i iznosi 71 posto. Ali također postoji većina u svim ostalim dobnim skupinama. Među starijima od 18 do 24 godine i dalje je 54 posto, javlja Njemačka tiskovna agencija. (Fenix-magazin/MD)