Jedna od najzdravijih namirnica na svijetu krije u sebi tajnu: Evo šta se dešava u vašem tijelu ako je jedete svaki dan…

Zdravlje

Jedna od najzdravijih namirnica na svijetu krije u sebi tajnu: Evo šta se dešava u vašem tijelu ako je jedete svaki dan…

Žitarice su veoma zdrave i trebali biste ih češće konzumirati. Preporučuje se da ih jedete uz mlijeko za doručak. Bogate su vitaminima, posebno vitaminima B kompleska. Zob je žitarica koja je veoma zdrava.

Evo koje prednosti vam donosi konzumacija zobi:

Zob sadrži vitamine-B kompleksa koji su potrebni za naše zdravlje, ali posebno kosu, kožu, nokte. Bogata je proteinima.

Dat će nam potrebnu energiju zbog hranljivih materija koje posjeduje. Dobro djeluje na probavni trakt. Pomoći će vam da lakše izgubite višak kilograma.

Ukoliko konzumirate žitarice, primjetit ćete znatno poboljšanje. Bićete zdraviji i mnogo bolje ćete izgledati. Vaša kosa će biti ljepša, ali i koža.

Zob također čisti naš organizam od štetnih materija. Ima antikancerogeno dejstvo, ali i sprječava probleme sa štitnom žlijezdom. Pomoći će kod osteoporoze.

Vidite kako su brojne prednosti konzumacije zobi. Uzimajte je sa mlijekom, možete dodati meda, ali i drugih žitarica poput mekinja i lana. Osim što je zdravo, vrlo je uksuno. (lijekizprirode.com)