Pronašao Marijino unakaženo tijelo dok je šetao psa: Ono što joj se dogodilo, potpuna je misterija… / Chelmsford

Svijet

Pronašao Marijino unakaženo tijelo dok je šetao psa: Ono što joj se dogodilo, potpuna je misterija… / Chelmsford

Marija Džejn Rolings (47) koja je živjela u britanskom Čelmsfordu, pronađena je mrtva u žbunju, a na njeno tijelo naletio je slučajni prolaznik dok je šetao psa.

Metropolitanska policija izašla je odmah na lice mjesta, a post-mortem pregledom utvrđeno je da je uzrok smrti majke dvoje djece kompresija vrata i trauma glave uslijed tupe sile udarca predmetom.

Počinioci za sada nisu poznati, a ne zna se ni zbog čega je Marija Džejn bila napadnuta.

Poslejdnji put viđena je u jednoj bolnici u ponedeljak uveče gdje je bila u posjeti pacijentu, nakon čega je otišla kući i više je niko nije vidio, piše “Objektiv“.

Detektivi vjeruju da dok je pješačila do kuće, neko ju je napao i usmrtio.

– Moj tim i ja radimo danonoćno, prateći niz detalja kako bismo utvrdili šta se dogodilo Mariji. Njena porodica je razumljivo izbezumljena i činimo sve što možemo da im pomognemo. Takođe, apelujem na sve koji su poznavali ovu ženu i koji su znali sa kim je provodila vrijeme, da se jave polciji – naveo je glavni inspektor Dejvid Hiler, prenosi Metro.

Glavni nadzornik, šef komandne jedinice policije Stiven Kliman, kazao je da razumije da su građani zabrinuti zbog ove tragedije, ali da vjeruju policiji koja je povećala broj patrola.

– Bezbjednost ovog okruga i dalje nam je prioritet i molim sve koji imaju bilo kakve nedoumice da razgovaraju sa mojim policajcima kada ih sretnu ili da nas pozovu u slučaju potrebe – kazaoje on.

Komšinica Amina Ali (35) koja živi nedaleko od mjesta gdje je pronađeno tijelo Marije Džejn, rekla je da je policija u utorak zatvorila ulicu i da je na terenu bilo mnogo forenzičara i istražitelja.

– Djelovalo je traumatično. Ovo je obično mirno područje i svakog dana prolazim pored tog parka i žbunja gdje je tijelo pronađeno. Zaista smo šokirani, naročito ako se ima u vidu da na tom mjestu uvijek ima prolaznika i šetača – navela je Ali, prenosi ITV.  (haber.ba)