SRCE PLAČE, SUZE NAM IDU! Kragujevčani se POTRESNIM PORUKAMA opraštaju od Jovane – otkriven ZNAČAJAN DETALJ iz njenog života…

Svijet

SRCE PLAČE, SUZE NAM IDU! Kragujevčani se POTRESNIM PORUKAMA opraštaju od Jovane – otkriven ZNAČAJAN DETALJ iz njenog života…

Dvadesetogodišnja Kragujevčanka Jovana Đ. odlučila je da Đurđevdan provede sa prijateljima na Gružanskom jezeru. Njihov izlet pretvorio se u tragediju kada su pali sa daske na kojoj su se nalazili, a Jovana se utopila. Ronioci Žandarmerije danas su pronašli njeno telo

Jovana je bila volonter u nevladinoj organizaciji “Posle kiše”. U okviru njihovog programa pomagala je pri resocijalizaciji i ostvarivanju prava bivših osuđenika.

Oni su se oprostili od nje putem svoje Fejsbuk stranice i istakli da je uvek bila spremna na to da pomogne i doprinese bezbednosti svog grada, kao i da je bila izuzetno društveno odgovorna i ponos celog grada.

“Veliko postovanje za ovu devojčicu. Bila je naš volenter i uvek spremna da uz udruženje doprinese bezbednosti grada. Tolika odgovornost od jedne devojčice prema svom gradu je prevelika. Počivaj u miru, dobro dete. Mi ćemo uvek da te pamtimo. Video sam te pre neki dan, rekli su naš volenter, srce mi plače, suze nam idu. Ti si ponos svoga grada, ti si ponos Kragujevca”, napisali su.

Podsećamo, Jovana je u četvrtak provodila dan sa prijataljima na Gružanskom jezeru. Vozili su se gumenim čamcem, a onda su ona i drugarica prešle na dasku za surfovanje na kojoj je bio njen drug Nikola. Nešto kasnije, sa daske su pali u vodu. Iako se Nikola svim snagama trudio da je spasi jer nije bila dobar plivač, bilo je bezuspešno.

Dva dana se tragalo za njenim telom. Najpre su u potragu krenuli članovi ribočuvarske službe, da bi danas oko 12.30 ronioci žandarmerije njeno telo izvukli u blizini mesta na kom je nestala pod vodom. (pink.rs)