Doktori im nisu DOZVOLJAVALI da budu zajedno: Oboje su imali 26 godina, a onda se desilo nešto UŽASNO

Zanimljivosti

Doktori im nisu DOZVOLJAVALI da budu zajedno: Oboje su imali 26 godina, a onda se desilo nešto UŽASNO

Kejti se nije ustručavala da započne vezu sa Daltonom

U najgorim trenucima patnje oni su jedno drugom davali snagu i međusobno se ohrabrivali kako bi se suočili sa neizbežnom smrću.

Život ponekada piše drame kakve možemo očekivati samo na filmu. Ovaj par koji je nedavno preminuo bio je smrtno bolestan, ali i smrtno zaljubljen. Oboje su imali samo 26 godina, a njhova ljubav bila je jača od njihove bolesti, teškog života koji su vodili, pa čak i smrti.

Kada je Kejti upoznala Daltona na Fejsbuku, oboje su imali 18 godina i patili su od cistične fibrioze. Kejti se nije ustručavala da započne vezu sa Daltonom, uprkos upozorenjima da se može još teže razboleti.

Kejti i Dalton Prager venčali su se 2011. godine. Bili su izuzetno srećni i zajedno su proveli najlepše trenutke u svojim životima, iako je to trajalo samo 6 godina.

Komunikacija im je bila dozvoljena jedino preko njihovih mobilnih telefona, jer su ih lekari upozoravali na moguću infekciju. Ipak, Kejti je izjavila da se apsolutno ne kaje zbog njihove veze:

“Radije bih živela samo pet godina i volela nekog i bila potpuno srećna, nego dvadeset godina bila sama, voleću ga do poslednjeg daha, bez obzira šta mi kažu moja porodica i svi lekari”, rekla je očajna Kejti.

Dalton je preminuo 17. septembra, a Kejti nije mogla biti kraj njega jer je i sama bila suviše bolesna i ležala je u svom domu u Fleminsburgu u Kentakiju. Poslednji put su se videli u julu, za njihovu petu godišnjicu braka.

Kejti je živela samo 5 dana duže od svog supruga. Iako su svi bili skrhani njihovom smrću, njena majka je rekla: “Verujem da je Dalton sačuvao mesto kraj sebe za svoju suprugu!”

Kada je Dalton preminuo, Kejti je na svom Fejsbuku napisala: “Dalton se dugo i snažno borio sa cističnom fibriozom. Bio je hrabar borac, a reč “odustati” nije postojala u njegovom rečniku”.

Njegovoj majci je srce bio slomljeno. Na njegovoj čitulji je napisala: “To je to. Ovo je poslednji put da sam pomazila tvoje čelo i dodirnula tvoje savršeno lice.” A onda se desilo nešto još gore.

Kejti je u miru preminula 22. septembra, 5 dana nakon Daltonove smrti. Po sopstvenoj želji, poslednje dane provela je u krugu svoje porodice, majke, oca, brata i svojih pasa koje je obožavala. “Znam da ju je Dalton dočekao raširenih ruku!” rekla je njena majka.

Uzrok smrti u oba slučaja jesu komplikacije usled razvitka cistične fibrioze. U Kejtinom slučaju transplatacija pluća je takođe bila problem. Ona je nekako znala da je to njena poslednja subota kod kuće, ali se nije plašila, Dalton joj je davao snagu.

Ne postoji dirljivija priča od Kejtine i Daltonove. U najgorim trenucima patnje oni su jedno drugom davali snagu i međusobno se ohrabrivali kako bi se suočili sa neizbežnom smrću. Iako su njihove porodice slomljene, njihova fizička patnja je okončana, a njih dvoje su sada na boljem mestu, gde mogu biti zajedno zauvek!

Da je napisana knjiga o njihovim životima završila bi se rečenicom: “Bili su zauvek srećni, jedno drugom u zagrljaju čitavu večnost…” rekla je Kejti jednom prilikom.

Kejtina i Daltonova priča dramatizovana je u filmu “Krive su zvezde”. Okolnosti pod kojima su se njih dvoje upoznali i njihov odnos imaju velike sličnosti sa glavnim akterima ovog filma. (objektiv.rs)