Dečko me je zaprosio sa prstenom od 170 eura! Rekla sam ne…

Ispovijesti

Dečko me je zaprosio sa prstenom od 170 eura! Rekla sam ne…

Da li biste odbili prosidbu zašto što je prsten jeftin? Odgovor na ovo pitanje ovisi, naravno, od osobe do osobe, a ova je djevojka u svojoj ispovijesti podigla mnogo prašine.

Evo i zašto:

– Dečko me je zaprosio sa prstenom od 20.000 dinara. Rekla sam ne. Stvarno mi nije bitna vrijednost prstena, ali me je povrijedilo to što je samo 20 hiljada, kaže ona, pa nastavlja:

– Zašto samo? Zato što on toliko zaradi u 5 minuta. Zato što mu je svaki poklon za druge ljude skuplji od 500 eura. Da me je zaprosio bez prstena pristala bih odmah. Ovako sam vidjela koliko se nije potrudio oko mene jer je svratio u zlataru i kupio prvi koji je ugledao.

– Možete pričati da sam sponzoruša, ali to mogu reći oni koji ne shvataju šta želim reći. Da nema para kupila bih sama sebi prsten. Jesam li ja luda što skupljam mjesecima pare da bih njemu kupila sat kakav zaslužuje? Jesam li luda da trošim život na nekoga ko potroši više para kada ide nekome na rođendan? Radije bih bila da nekim ko zarađuje manje od mene, ali da me cijeni više nego ovako, zaključila je. (krtice.net)