RUSI OVAKO SPREME BELI LUK I PIJU GA SAMO NEDELJU DANA: Reguliše šećer i visok pritisak i ublažava prehladu!

Zdravlje

RUSI OVAKO SPREME BELI LUK I PIJU GA SAMO NEDELJU DANA: Reguliše šećer i visok pritisak i ublažava prehladu!

Beli luk je jedna od najzdravijih namirnica, jača imunitet, pomaže kod visokog pritiska i čisti organizam. Jedan od veoma popularnih načina pripreme je i voda sa belim lukom, koja se pije samo nedelju dana.

Voda s belim lukom je ruski eliksir za zdravlje, ali se priprema i u drugim zemljama sveta. Popularna je i u Indiji, kao i drugim zemljama, a veoma se lako pravi.

Sve što je potrebno da uradite je da prokuvate vodu, dodate čenove belog luka isečene na pola i ostavite da prenoći. Rusi ponekad ovom piću dodaju i limun isečen na kolutove.

Sutradan procedite vodu, i pijte je na prazan stomak tokom čitavog dana, malo-pomalo. Ovaj sistem čišćenja organizma primenjuje se tokom nedelju dana svakog meseca i nije potrebno da duže pijete vodu s belim lukom.

Blagotvoran je pri regulisanju šećera u krvi, stimulaciji imuniteta, ublažavanju simptoma prehlade ili gripa, visokog pritiska… Snižava loš holesterol, ublažava bol u grlu i podstiče lučenje žuči.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (srbijadanas.com)