Sadik promijenio ploču nakon što mu je doživotno zabranjen ulaz u Srbiju: Zašto da mi bude žao?!

Showbizz

Sadik promijenio ploču nakon što mu je doživotno zabranjen ulaz u Srbiju: Zašto da mi bude žao?!

Finalista posljednje sezone “Zvezda Granda”, Sadik Hasanović iz Srebrenika, početkom avgusta saznao je da mu je doživotno zabranjen ulazak u Republiku Srbiju.

Konkretno, njemu je ulazak zabranjen 2. avgusta, kada je vraćen sa graničnog prelaza Špiljani, a nakon što se prvobitno izvinio Srbiji i istakao da je bio mlad i nesvjesan toga šta pjeva, od Hasanovića sada dolaze pomalo drugačije riječi.

Poslije skandala da je pjevao o ub.janju Srba prvo se pravdao Beogradu i Srbiji, ali sad kad mu je zabranjeno da ulazi u Srbiju promijenio je ploču.

– Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak! Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prelaz sa Srbijom. Ali da bih došao u Novi Pazar, a ne u Srbiju! Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično dio Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak! Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski dio Sandžaka i tamo pjevati – rekao je Hasanović.

– Ja sam to što jesam, i ne stidim se toga. Ne kapiram zbog čega bi trebalo da mi bude žao? Pa šta ako sam pjevao o Naseru Oriću? Imam pravo da slavim Orića! U pjesmi “Oj, Nasere, srebrenički sine” nema ništa uvredljivo! Kada i ostali muzičari odgovore na pitanje da li se kaju što su pjevali takve pjesme, i ja ću vam dati odgovor – istakao je Hasanović, tvrdi Informer. (ekskluziva.ba)