Danijel pjevao sa djecom u kolima kada mu je na 17 minuta SRCE STALO: Poslije buđenja se desio još veći šok…

Svijet

Danijel pjevao sa djecom u kolima kada mu je na 17 minuta SRCE STALO: Poslije buđenja se desio još veći šok…

Danijel Tarner (28) iz okoline Birmingema vraćao se kući sa partnerkom Elišijom Pakston i dvojicom sinova, Oliverom (5) i Albijem (2) kada mu je usred vožnje srce iznenada stalo.

Kako je prijatelj porodice vozio kola, niko od saputnika osim Danijela nije bio ugrožen, ali se zato kraj njega odvijala prava drama.

Danijel je samo klonuo prestavši da diše, dok je uspaničena Elišija sa zadnjeg sjedišta zvala hitnu pomoć. Prijatelj je parkirao auto sa strane i tada je kraj njih prošao policajac u civilu koga je on poznavao.

Policajac je, još veće sreće li, poznavao doktora koji je živeo samo tri kuće dalje, pa je odjurio do njega da ga dovede do automobila. Dok je Danijel ležao u besvijesnom stanju, dječaci su ronili suze. Elišija i prijatelj izašli su napolje i sačekali ne samo doktora iz komšiluka, već i kola hitne pomoći.

Zahvaljujući doktoru koji je živio u blizini, Danijelu je spašen život. On je naime, dobro znao kako da tijelo izvuče iz kola i kako da ga postavi na zemlju da bi potom masirao srce i davao vještačko disanje Danijelu.

– Srce mu nije radilo tačno 17 minuta. Prije toga se normalno šalio u kolima i pjevao je pjesmice sa dječacima. Vraćali smo se sa krštenja. Hitna pomoć ga je oživjela i transportovala u bolnicu. Nikad prije nije bio bolestan, preciznije nikada se nije žalio na bolove u grudima ili na probleme sa srcem. S druge strane, dosta se znojio na krštenju. Čak mu je sveštenik stavio ventilator da bi lakše disao. Sad mi se čini da je to bio simptom nadolazećeg srčanog udara – rekla je Elišija Pakston za britanske medije, prenosi “Objektiv“.

Danijel je u bolnici stavljen u vještačku komu kako bi mu se sačuvao mozak, nakon čega se sam probudio poslije dvadesetak sati. Prilikom buđenja je iznenadio partnerku i sinove jer ih nije ni prepoznao.

– Doktori su me uvjerili da će mu se sjećanje vraćati iz dana u dan. Polako se prisjeća mene i djece, ali krštenja ne. Nadam se da neće trpjeti posljedice u životu zbog ovog dana, ipak ima samo 28 godina. Presrećna sam što će ipak biti tu za dječake koji su umalo ostali bez oca – kaže Elišija. (haber.ba)