Stanislav sa ženom otišao u njivu i ostavio DECU samu: Mihajlo i Ana nađeni MRTVI – jedna stvar sumnjiva

Svijet

Stanislav sa ženom otišao u njivu i ostavio DECU samu: Mihajlo i Ana nađeni MRTVI – jedna stvar sumnjiva

Majka se sa mališanima poslednji put čula oko 10 sati, a u 11 se deca već nisu javljala na telefon

Policija u Ukrajini istražuje smrt Mihajla (7) i Ane (9), čija tela su pronađena u sanduku za posteljinu u njihovom porodičnom domu.

Kobnog 18. septembra mališane su majka Svetlana (35) i otac Stanislav (41) ostavili same u kući kako bi otišli u polje da rade. Prema navodima ukrajinskih medija, majka se sa mališanima poslednji put čula oko 10 sati, a u 11 se deca već nisu javljala na telefon.

Umesto da se vrate iz polja, koje je udaljeno oko 30 kilometara od kuće, Svetlana i Stanislav su ostali da okopavaju krompir i tek uveče su se vratili kući.

Ono što je sumnjivo jeste to što nestanak dece nije odmah prijavljen. Rezultati iz istrage pokazuju da su se roditelji, po povratku kući, prvo zaputili u kuhinju, gde su konzumirali alkohol. Tek nakon što je Stanislav zaspao, Svetlana je krenula da traži decu po kući.

Kada nije uspela da ih pronađe pozvala je policiju, koja je ubrzo došla i započela potragu za mališanima. Policajci su sa psima tragačima obišli područje oko kuće, ali su psi reagovali tek po povratku u kuću. Tu su i našli tela dece.

Ana i Mihajlo su pronađeni u sanduku za posteljinu, koji je u njihovoj porodici već generacijama. Prvi rezultati pokazuju da su preminuli od posledica gušenja, ali će obdukcijom biti otkriven tačan uzrok smrti.

Sumnja se da su deca tokom igre ušla u sanduk i da je poklopac pao preko njih. Iako je sa škrinje bio skinut katanac, metalna bravica je zakočila i deca nisu mogla da podignu poklopac.

Protiv roditelja je podneta krivična prijava za zanemarivanje dece, a policija istražuje da li su možda mališani namerno bili ostavljeni u sanduku. (objektiv.rs)