Pozvali mu roditelje u školu zbog nediscipline: Nekoliko sati kasnije glumio policajca, pa počinio UŽAS

Svijet

Pozvali mu roditelje u školu zbog nediscipline: Nekoliko sati kasnije glumio policajca, pa počinio UŽAS

Zločin potresao čitav svet

Iton Krambli (15), tinejdžer koji je ubio četvoro učenika u školi u Mičigenu i ranio još sedmoro, među kojima i jednog nastavnika, samo nekoliko sati pre masakra pozvan je u školu s roditeljima na razgovor o svom ponašanju, piše Njujork Post.

Iton je iz poluautomatskog pištolja ispalio oko 20 hitaca, ubio je na mestu dve učenice od 14 i 17 godina i učenika (16).

Kasnije je od povreda u bolnici preminuo još jedan učenik (17).

Na društvenim mrežama proširio se jeziv snimak na kom napadač mami vršnjake da izađu na hodnik glumeći da je iz šerifove kancelarije. Nakon što mu jedan od učenika kaže da ne žele da rizikuju, on mu odgovara da otvori vrata.

Tad su svi shvatili i počeli da beže kroz prozor.

Od sedmoro ranjenih, dvoje je završilo na operaciji, ostali se uspešno oporavljaju i stabilno su.

Tinejdžera su nakon krvavog pohoda uhapsili, a on se branio ćutanjem.

Njujork Post je potom objavio nove detalje napada, a ispostavilo se da samo nekoliko sati pre masakra, Iton bio sa roditeljima u školi jer ih je direktor pozvao na razgovor, preneli su izvori iz policije.

Roditelji su bili u školi i dan pre pucnjave zbog zabrinjavajućeg ponašanja njihovog sina.

– Bili su u školi i na dan pucnjave, tog jutra. Detalje sastanka ne možemo otkriti jer su deo istrage – kažu u policiji.

Itona su optužili za višestruko ubistvo, terorizam, napad i držanje oružja. Prebacili su ga iz centra za maloletnike u zatvoru u Oklendu. (objektiv.rs)