Ostavila bebu na čuvanje kod SVEKRVE: Kad se vratila, poludela je od BESA zbog onog što je uradila detetu

Ispovijesti

Ostavila bebu na čuvanje kod SVEKRVE: Kad se vratila, poludela je od BESA zbog onog što je uradila detetu

Majka je podelila svoju ispovest

Brigu o detetu ponekad je vrlo teško poveriti nekom drugom. Međutim, još teže može biti da od tih ljudi tražite da slede vaše želje, odnosno ono što vi smatrate da je najbolje za vaše dete.

Jedna mama na roditeljskom je forumu Mumsnet podelila jedno takvo iskustvo i pritom zatražila pomoć drugih.

– Izričito sam rekla svojoj svekrvi da našoj 13 nedelja staroj bebi ne daje vodu. Objasnila sam joj da mi ćerka ima osetljiv želudac, zbog čega nam je i lekar savetovao da je hranimo u malim dozama – započela je svoju priču.

– Pre nekoliko nedelja svekrva mi je predložila da joj ipak damo malo vode kako bi se osvežila . Rekla sam joj da ne, da tako maloj deci nije potrebna voda, uostalom, da ne želim da joj dajem ništa na šta nije navikla – napisala je.

– Nekoliko dana kasnije morali smo devojčicu da ostavimo kod svekrve na čuvanje. Kad smo se vratili po nju, primetila sam da joj je stomačić nadut. Pitala sam svekrvu šta joj je dala da je tako naduta, na šta mi je mirno odgovorila da je malena popila 175 mililitara vode jer je bila žedna – rekla je ova mama i postavila pitanje ostalim korisnicima foruma.

– Detetu nije bilo ništa, ali ako je sad reč o vodi, šta će joj dati sledeći put? Čvrstu hranu? Sok? – napisala je.

– Iako nije bilo zlonamerno, trebalo je da se drži vaših uputstava – bio je jedan od odgovora.

– 175 mililitara je puno za tako malenu bebu. Na vašem mestu ja joj više ne bih ostavila bebu na čuvanje – pisalo je u drugom.

– Mislim da je reč o nesporazumu. Oni su tako radili u njihovo vreme i nikome od nas nije bilo ništa. Premda i ja smatram da je to previše vode, svekrva je samo htela sve najbolje – zaključio je jedan od korisnika foruma. (objektiv.rs)