Ana je htela da se UBIJE, pa pobegla sa milionima: Posle BIZARNE poruke, usledio je preokret iz trilera

Svijet

Ana je htela da se UBIJE, pa pobegla sa milionima: Posle BIZARNE poruke, usledio je preokret iz trilera

Sve je činila da istraga ode u drugom pravcu, ali odala ju je rođena majka

Kriminalno delo blagajnica jedne ruske banke Ane Grigorijeve (30) koja je iz banke otuđila čak 23 miliona u rubljama, evrima i dolarima, i njenog supruga Denisa, koji je po svoj prilici bio saučesnik u proneveri, nikog nije ostavilo ravnodušnim.

Ova naizgled skromna službenica iz Ačinska, nestala je 7. decembra usred noći i ostavila poruku čudnog sadržaja, upućenu kolegama.

– Dašo, nisam ja kriva. Nisam imala drugog izbora, izvinite što ne mogu da pričam, ćutala sam tri godine jer su mi pretili. Momci nisu znali, a sveta nije kriva, nemojte je kažnjavati. Rekli su da znaju sve o mojoj porodici, pratili su me. Oprostite, volim vas sve, ali nisam mogla više – pisalo je u čudnoj poruci.

Kako prenose ruski mediji, ispostavilo se da je Ana nekoliko dana pre toga pokušala da izvrši samoubistvo, ali pitanje je koliko su ozbiljne bile njene namere, pošto se sumnja da je sve unapred isplanirano kako bi se ostavili lažni tragovi koji bi istragu odveli u drugom pravcu, prenosi Kosmplitskaja pravda.

Sa Anom je nestala i velika suma novca, a policija traga za njom kao osumnjičenom za veliku krađu, pošto je prethodno objavljen snimak sigurnosnih kamera, gde se vidi “punaška plavuša” kako u bankarskoj uniformi vadi kutije sa novcem.

Ana je štaviše postala i heroina na društvenim mrežama, a ljudi su joj masovno odavali priznanje za smelost prilikom ove pljačke.

Sve se međutim preokrenulo kada se Grigorijeva pojavila u policiji 14. decembra i sve priznala.

Ispostavilo se da je Ana sve vreme bila u kontaktu sa majkom, a nadležni operativac koji je vodio ovaj slučaj, uticao je na stariju gospođu koja je ubedila ćerku da se preda.

No, Ana sa sobom u policiju nije donela novac, već je najpre ćutala, a onda rekla da je novac dala osobama koje su je ucenjivale, ali nije otkrila njihova imena.

Nekoliko dana kasnije, 19. decembra, uhapšen je i Anin muž, 30-godišnji Denis Grigorijev, zbog sumnje na saučesništvo.

– Istragom je utvrđeno da je u krivično delo umešan i 30-godišnji supružnik okrivljene. Muškarcu je određen pritvor do 7. februara naredne godine – navela je Irina Volk, zvanična predstavnica MUP-a Ruske Federacije.

O tome da bi muž mogao da bude umešan, u gradu se govorilo od samog početka pošto je prema navodima dugovao svakome kome je stigao.

Ana je kao blagajnica imala skromnu platu, dok je Denis bio nezaposlen, ali oboje su imali dva luksuzna automobila koji koštaju od 18.000 do 20.000 evra.

– Uzeo sam kredite, a bilo je i dugova, negde oko 800.000 rubalja. Oko 500.000 za automobil, i tako dalje, za sitnice, za kućne aparate… Ne poričem da nisam otplatio dugove, nisam hteo da ih otplatim, ali nisam bio umešan u zločin moje žene – naveo je Denis na saslušanju.

Dok je njegova supruga bila u bekstvu, Denis je gostovao i u jednom tok-šouu na Kanalu 1, gde je sebe predstavio kao vrednog čoveka koji zarađuje i do 40.000 mesečno od popravki automobila, a to što zvanično nije zaposlen, ne znači da ne zarađuje.

Najinteresantniji trenutak u celoj priči su svakako 23 miliona koje je Ana otuđila, a za koje se i dalje ne zna gde su. (objektiv.rs)