Osvojila ogroman NOVAC na lutriji, ali mora da vrati 60.000 evra: Zbog užasne GREŠKE preti joj zatvor

Svijet

Osvojila ogroman NOVAC na lutriji, ali mora da vrati 60.000 evra: Zbog užasne GREŠKE preti joj zatvor

Novac osvojila dok je bila na slobodi

Elen Hindli (42) iz okoline Liverpula, osvojila je ogromnih 150.000 funti na zajedničkoj kartici za grebanje “igrom sudbine”, ali sada će morati da vrati trećinu tog iznosa, odnosno 50.000 funti (oko 60.000 evra) jer je policija otkrila da je dilovala dr*gu.

Ona se sumnjiči da je vodila operacije snabdevanja ko*ainom, zbog čega je ranije bila u zatvoru.

Otkrivena je kada je policija “namirisala” ka*abis nakon što je zaustavila njen automobil u kom je bila sa svojom 13-godišnjom ćerkom.

Hindli je osuđena na zatvorsku kaznu od 12 meseci, ali pre nego što je zatvorena, osvojila je polovinu udela od 300.000 funti greb kartice, prenosi Liverpul Eho.

Ona je od tada prevremeno puštena iz zatvora, ali se ponovo u utorak pojavila pred krunskim sudom u Liverpulu na saslušanju o prihodu od krivičnog dela, gde joj je naloženo da vrati 49.550 funti od svog novčanog dobitka.

Tužilac Kristofer Hopkins rekao je da je dogovoreno da je imala korist od 49.550 funti od operacije dr*ge i da ima ostvarivu imovinu u istom iznosu.

Sudija Tim Harington naložio joj je da preda novac u roku od mesec dana ili se suoči sa novom zatvorskom kaznom od osam meseci.

Nakon njenog hapšenja, pre skoro dve godine, opsežnim pretresom njenog automobila pronađene su brojne posude sa dr*gom, a policija je dobila nalog za pretres njene kuće.

U hodniku njenog imanja pronašli su veliku torbu u kojoj je bilo nešto manje od dva kilograma cvetnih glava kan*bisa.

Dr*ga je bila u vrećama različitih veličina i imala je ukupnu uličnu vrednost od 28.000 funti.

Policajci su takođe pronašli njene kontrolne liste i pribor, uključujući lonce i vage koje se mogu zapečatiti.

Hindli je ranije osuđivana zbog posedovanja kan*bisa i vožnje dr*ge. (objektiv.rs)