Brinula o čoveku na SAMRTI, a posle nekoliko dana uradila nešto što je ZGROZILO čitavu zemlju

Ispovijesti

Brinula o čoveku na SAMRTI, a posle nekoliko dana uradila nešto što je ZGROZILO čitavu zemlju

Prokockala je poverenje porodice na svirep način

Negovateljica iz britanskog Hala priznala je da je ukrala novac od porodice čoveka na samrti o kome je trebalo da brine.

Neposredno pre nego što je muškarac umro, Keri Kolinson (35) je ukrala dva čeka od njegove partnerke i potom falsifikovala njen potpis na jednom od njih kako bi unovčila ček i podigla novac za sopstvene potrebe.

Ova monstruozna prevara otkrivena je tek nekoliko nedelja kasnije kada je žrtva pogledala najnovije stanje na bankovnom izvodu.

Čak i tada, izgledalo je kao da negovateljica neće završiti na sudu jer je policija u početku odlučila da ne ide dalje od upozorenja.

Međutim, žrtva i njena porodica su uspešno uložili žalbu na ovo i policija Hambersajda je poništila odluku u novembru.

Kolinson je pred sudom priznala krađu u iznosu od 200 funti, kao i drugu optužbu za prevaru lažnim predstavljanjem, kada je još jednom prisvojila 200 funti.

Dejvid Stounhaus (74) o kom se Kolinson brinula, imao je demenciju nekoliko godina i vratio se kući nakon dužeg boravka u bolnici da bi se osećao što udobnije u poslednjim danima života, a ubrzo je i preminuo.

Ćerka žrtve Kejti Stounhaus (43) rekla je za loklane medije da je Kolinson trebalo da brine o njegovom ocu tokom noći, da bi njena majka mogla bar malo da odmori.

– Umesto toga ukrala je dva čeka moje mame i sutradan je jedan od njih unovčila. Nismo ni znali da je to uradila sve do nekoliko nedelja kasnije kada je mama proverila njen bankovni izvod – navela je Kejti za Hull live.

Pored 150 sati neplaćenog društvenog rada, Kolinson je kažnjena sa 95 funti i naloženo joj je da plati sudske troškove od 85 funti, što je ukupno 180 funti.

Kejti je rekla da je, nakon što je čula šta je Kolinson uradila, njen šef dogovorio povraćaj od 200 funti kako bi se anulirala krađa.

– Bio je užasnut i stvarno uznemiren. Samo želimo da upozorimo ljude na nju. Novac uopšte nije važan. Negovatlji su namenjeni da budu ljudi kojima možete verovati. To je ono što nas najviše nervira, što je bila na poziciji od poverenja – zaključila je Kejti. (objektiv.rs)