Devojčici NATEKLI DESNI preko zuba: Lekari mislili da je virus, a onda je usledio ŠOK za porodicu

Svijet

Devojčici NATEKLI DESNI preko zuba: Lekari mislili da je virus, a onda je usledio ŠOK za porodicu

Čak ni lekari prvobitno nisu pomislili na nešto opasno

Devetogodišnja devojčica koja je imala apsces u ustima zbog kojeg su joj desni bolno natekle preko zuba, bori se sa retkim oblikom raka.

Grejs Grinvud (9) i njenoj porodici rečeno je da ima akutnu mijeloidnu leukemiju pre samo nedelju dana nakon posete raznim stomatolozima i lekarima zbog otoka desni. Leukemija je otkrivena nakon analize krvi i sada je mala Grejs podvrgnuta intenzivnoj hemoterapiji.

Mama Ebi Grinvud rekla je da je Grejs bila umorna, bleda i nije imala energije kada je odvedena u bolnicu, a ubrzo nakon toga, saopštili su im poražavajuću vest.

Proteklih sedam dana na snazi je velika borba za porodicu i izlečenje devojčice, a napravljena je i akcija prikupljanja sredstava kako bi se pomoglo da se prikupi novac za Grejs da kupi profesionalno napravljenu periku kada izgubi svoju lepu, dugu kosu i da plati aktivnosti sa svojom porodicom.

– Grejs se suočila sa apscesom u ustima zbog kojeg su joj desni otekle do te mere da ste jedva videli njene zube. Odveli smo je kod zubara koji joj je dao antibiotike, ali se otok nastavio. Posle nekog vremena postala je umorna, iscrpljena i veoma bleda. Prvo su nam rekli da je virusna infekcija i poslani smo kući sa još antibiotika. Međutim, tokom te nedelje joj je postalo mnogo gore i jednom smo je odveli zubaru, koji ju je uputio na vađenje zuba, navela je gospođa Ebi, majka malene Grejs.

Međutim, tu se ništa nije promenilo i ona se mučila da otvara usta.

– Bilo joj je toliko loše da smo naterali moju mamu da je odvede u bolnicu pošto smo ja i njen tata Ben imali kovid. Posle testa krvi, rečeno je da ima visok broj belih krvnih zrnaca i poslata je pravo u dečju bolnicu u Šefildu koja je potvrdila da ima akutnu mijeloidnu leukemiju – istakla je Ebi.

Grejs je u bolnici već nedelju dana i njena majka kaže da se za sada dobro bori, a da je saznanje da ima rak, bio veliki udarac za porodicu.

– Kao mama, znala sam da nešto nije u redu, ali nikada nisam mislila da će to biti rak. Nažalost, nismo mogli da imamo mnogo tretmana jer je Grejs dobila kovid dok je bila ovde, tako da čekamo da bude negativna pre nego što nastavimo dalje sa lečenjem – kazala je Ebi.

Dok je Grejs u bolnici, članovi porodice su pokrenuli stranicu za prikupljanje sredstava za devojčicu kako bi pomogli u prikupljanju novca za periku i aktivnosti za nju i njenu porodicu.

Ebi se nada da će Grejs uskoro moći da se vrati kući i nastavi sa lečenjem u Grimsbiju. (objektiv.rs)