DIJETE ZA PRIMJER: Sofija umjesto izlazaka i skupih krpica bira ovce!

Zanimljivosti

DIJETE ZA PRIMJER: Sofija umjesto izlazaka i skupih krpica bira ovce!

Ova prelijepa djevojka svakog dana uzima svoju torbu, puni je namirnicama koje će joj biti potrebne za cijeli dan i izvodi ovce na ispašu. Njene fotografije na Facebook stranici “Ljepote zavičajne i na selu” izazvale su brojne komentare.
Većina njih ju je podržala, pišući da ne bi trebalo da se stidi onoga što radi i da je ona prije svega “nešto još uvijek lijepo, dobro i neiskvareno u ovome čudnom vremenu”, piše “Alo!“.

“Nikad oni, mila moja, neće biti kao ti puni zdravlja, snage i pozitivne energije, a posebno unutrašnje ljepote, zato sve pohvale za tebe, dušo moja”, stoji u jednom od komentara.

Mogli su se pročitati razni komentari o ovoj djevojci, ali uglavnom su tu bile najdivnije riječi o njenoj skromnosti, marljivosti i dobroti.

Postojali su i oni koji su primijetili da Sofija ima urađene vještačke nokte, pa su prokomentarisali da ona “nije ništa bolja, od ostalih djevojaka, nego se samo folira”.

“Slikaš selfije i objavljuješ po društvenim mrežama, zaista drukčija od drugih”, napisao je jedan korisnik.

U današnje vrijeme je prava rijetkost vidjeti da se neko mlad okreće stočarstvu, umjesto lagodnostima modernog života. Takođe, na ovoj stranici stoji u opisu slika da se djevojka zove Sofija, a mi sa njom nismo uspeli da stupimo u kontakt. Bilo kako bilo, mlada djevojko, svaka čast na izboru i hrabrosti da to otvoreno priznaš!