Elmedin će zbog života sa dve žene imati problema sa Zakonom: Dobio poziv iz Centra za socijalni rad

Zanimljivosti

Elmedin će zbog života sa dve žene imati problema sa Zakonom: Dobio poziv iz Centra za socijalni rad

“Nisam ni od koga tražio ništa, nisam rekao kupi mi mleko za decu, daj mi nešto, ništa. Došao sam takav kakav jesam, rekao sam svoju situaciju. Evo, danas sam dobio pozive isto iz Centra za socijalni rad, treba i oni da dođu na razgovor i to ćemo videti šta će se desiti”, započinje Bosanac Elmedin Karić svoju priču.

Elmedin ima dve žene – Bosanku Fatimu i Ukrajinku Janu. Sa Fatimom je u braku godinama i izrodila mu je tri sina… A onda je u njegov život pre dve godine ušla Jana i shvatili su da ne žele da se razdvajaju… Tada je Elmedin rešio da Janu dovede kući i sada sa dve žene i decom živi pod istim krovom.

Što se tiče šerijatskog zakona, muškarcu je dozvoljeno da ima dve žene. Međutim, Zakon Bosne i Hercegovine to ne dozvoljava. Elmedin objašnjava kako je moguće da živi sa dve žene.

“Jana i ja nismo venčani, jer po zakonu ne možeš da budeš venčan sa više žena. Ja sam venčan samo sa Fatimom, a Jana mi više dođe kao vanbračna zajednica po državnom sistemu”, odgovara Elmedin.

Bosanac je ispričao kako je došlo do toga da sada živi pod istim krovom sa dve žene.

“Moja ljubavna priča je da sam bio u braku, imao sam ženu, imao sam troje dece, hvala Bogu, i radio sam u Nemačkoj, gde sam upoznao Janu. To je više bilo kolegijalno, ali je krenulo, vodilo je ka ljubavi, sve je išlo ka ljubavi. I onda sam ja video da to vodi baš u duboko nešto, i njoj sam rekao: “Pazi, ja imam ženu, imam troje dece. Da se ne bi zavlačili, ti odmah odluči šta hoćeš, kako hoćeš”. Ona mi je rekla: “Ja ću biti s tobom, ali ženu ne smeš da ostaviš radi mene”. To me najviše privuklo odmah. Onda sam došao u Bosnu kod Fatime da joj kažem. Međutim, ona je mene preduhitrila. Bila je pametnija, uzela mi je telefon, videla poruke i tako da je više sama otkrila. Ja sam joj tada sve priznao. Bilo je malo teško u početku, jer žena deli muškarca s drugom ženom, to nije ni malo prijatno, ali kroz neko vreme Fatima je videla u svemu tome da Jana stvarno mene pazi, da mi sprema hranu, ono da je tu baš za mene i da se rodila neka ljubav”, rekao je Elmedin.

S druge strane, Bosanac priznaje da ne bi dozvolio Fatimi da ima drugog muškarca, kao što on ima drugu ženu.

“Ne znam da li je to fer, ali to ne bih dozvolio. Ne bih mogao da delim svoju ženu sa drugim muškarcem nikad. Zahvalan sam joj i svaki dan ću biti zahvalan dok sam živ, što je na to sve pristala. Ljudi tamo govore da je ona naterana na to, da ona mora da priča ono što ja kažem, u stvari to nije tako, ona ima svoj mozak, svoje razmišljanje. Ja imam sa njom troje dece koje volim najviše na svetu i živim za njih i gledaću da im ostvarim sve što ja nisam imao”, poručio je Elmedin Karić. (Izvor: telegraf.rs)