UBIO JE PRED DJETETOM! Ovo je žena koju je upucao muž, poznanica sa kojom je bila u Sigurnoj kući otkrila: “Niko je nije zaštitio”

Svijet

UBIO JE PRED DJETETOM! Ovo je žena koju je upucao muž, poznanica sa kojom je bila u Sigurnoj kući otkrila: “Niko je nije zaštitio”

Emiru Maslan, mladu majku iz Sarajeva sistem nije zaštitio. Koristila je sve što je imala na raspolaganju da zaštiti sebe i dijete, ali nije uspjela.

Tokom boravka u sigurnoj kući u koju je otišla jer nije imala drugi izlaz i način da pobjegne od svakodnevnog maltretiranja strepila je za svoj i za život djeteta, prenosi Srpskainfo.

On je bio zavisnik. Maltretirao je na svaki način, niko je nije hteo zaštititi, pomoći joj da obezbjedi siguran život za sebe i dijete. Pretio je i njenoj porodici – priča žena koja je prošla istu golgotu i sa Emirom provela određeno vrijeme u sigurnoj kući.

Dodaje kako se borila da dikete zaštiti od trauma, stresa, jer je svaki susret sa Anelom Bećirovićem bio nova trauma, novo iživljavanje, udarci i bol.

Borila se da dijete zaštiti. Žalila se na rad Centra za socijalni rad Novo Sarajevo. Posebno je bila razočarana kada joj je socijalna radnica rekla da će je Centar tužiti jer ne da dijete ocu, narkomanu – ističe ona.

A on je dolazio po njega kada je htio, nije ga vraćao na vrijeme, isključivao bi telefon kada ga uzme -dodaje sagovornica, koja krivce za smrt mlade majke vidi u sistemu, MUP KS, Tužilaštvu koje mu je za premlaćivanje i kontinuirano iživljavanje ranije izrekao kaznu od samo tri mjeseca zatvora, ali i Centru za socijalni rad koji nikada nije bio podrška mladoj majci i njenom djetetu, piše Crna Hronika.

Anel Bećirović, osumnjičeni za ubistvo Emire Maslan, ranije je bio osuđen za nasilje u porodici upravo nad djevojkom koju je jučer usmrtio.

Pomahnitali Anel od ranije je poznat policijskim organima reda i mira i to zbog nasilja u porodici ali i zbog upotrebe narkotičkih sredstava. Sinoć je nađen pištolj u stanu, stvari u stanu su bile razbacane, a vrata obijena

– Dijete je prisustvovalo činu ubistva – potvrdio je njegov advokat Omar Mehmedašić. (Crna Hronika)