Dečak se obesio jer su ga zadirkivali zbog mucanja?

Svijet

Dečak se obesio jer su ga zadirkivali zbog mucanja?

Dečak (12) iz Sjenice izvršio je samoubistvo u blizini svoje kuće, tako što se obesio o drvo. Prema govoru meštana, dečak je navodno brio žrtva zadirkivanja, a bio je veoma nadaren za matematiku i dobar učenik.

Pronašli su ga obešenog, a upotrebio je konopac koji se koristi za vezivanje. Ovo je prava tragedija, sve nas je pogodilo.

 

“Porodica je živela u teškim uslovima i od nekih osoba bliskih njima mogli smo čuti da je dečak imao suicidne misli, ali nismo mogli ni da sanjamo da će dići ruku na sebe“, kažu vidno potreseni meštani sela Gradac.

Meštani kažu da je dečak volio školu.

“Bio je jako inteligentan, naročito je volio matematiku. Iz glave je znao da sabere i podeli velike brojeve. Ukoliko se na njega vršio pritisak ili povisio ton, zastao bi, zablokirao se i počeo da muca. Baš zbog toga su ga zadirkivali. Dečaka su zbog te mane ismijavali, ali on se trudio da to stoički podnese, kao i uslove u kojima je živeo“, rekao je poznanik njegove porodice za medije i dodao:

“On je podsetio da su za dečakovu porodicu ranije objavljivani apeli kako bi im se omogućio pristojan krov nad glavom“. (dnevne.net)