“Primetio sam nešto čudno kod Saše, pitao sam ga šta se dešava”: Drug ubijenog otkrio detalj njihovog susreta

Svijet

“Primetio sam nešto čudno kod Saše, pitao sam ga šta se dešava”: Drug ubijenog otkrio detalj njihovog susreta

Išli smo za Sarajevo, i tada sam primetio to, ali nisam povezivao, sve do sada, rekao nam je drug ubijenog Saše Kulišića

Ispred kuće Saše Kulišića u Doboju, koji je brutalno ubijen 30. januara, a čije telo je pronađeno u šumi vezano za drvo i oblepljeno trakom, od jutros nema žive duše.

Kapije su zaključane, komšije su se povukle šokirane tragedijom koja je zadesila njihov kraj, a na više mesta na kući stoji umrlica, u kojoj se navodi da će Saša biti danas sahranjen na lokalnom groblju.

Niko ne želi da poveruje u to da Saše više nema, kao ni da je istina ono što se sumnja – da je Sašu ubila supruga Andrea K., koja je zločin unapred osmislila sa tinejdžerom, Draženom L., sa kojim je navodno bila u ljubavnoj vezi.

Svi sa nevericom upijaju informacije koje pristižu, što od nadležnih, što iz čaršije… Govore meštani da su Kulišići delovali kao normalna porodica.

Njegov prijatelj Aleksandar, koji se sa Sašom poznavao desetak godina i poslovno sarađivao, ne može i dalje da veruje šta se dogodilo.

“Nama je bio šok kada smo sve to saznali, pogotovo što kažu da je ta žena to uradila, a i nju znamo, dolazila je kod nas”, priča nam Aleksandar.

Ističe da je Sašin i Andrein brak, gledano sa strane, izgledao normalno.

“Međutim, šta se dešava iza četiri zida, to niko ne zna… Živeli su povučeno, ali normalno. Šta se dogodilo, to samo ona zna”, kaže naš sagovornik.

Međutim, otkako je rečeno da je Saša pre ubistva možda bio drogiran i omamljen, Aleksandar kaže da je u poslednje vreme ipak primetio nešto čudno kod Kulišića.

“Tek sad kad premotam film, a na kontu toga, kako se piše, da su oni njega drogirali, sad se sećam da sam nedavno, kad smo išli u Sarajevo, primetio da je on nešto bio čudan. Kad sam ga pitao šta ti je rekao je: ‘Ma, nemam pojma’. Delovalo je kao da će zaspi. To mu se desilo više puta”, rekao nam je Aleksandar.

Sumnja se da je motiv za Sašino ubistvo bila ljubavna veza njegove supruge Andree K. (32) , koja je označena kao direktni izvršilac ubistva, i Dražena L. (19).

Nije poznato koliko dugo su bili u vezi, ali se veruje da su unapred isplanirali zločin.

Andrea i Dražen su, kako je saopšteno iz policije, dan pre ubistva iznajmili “stan na dan” u Banjaluci.

“Prema informacijama koje trenutno imamo oni su, kako se sumnja, oko 1 sat noću došli u porodičnu kuću gde su zatekli oštećenog u krevetu. Za sada imamo informaciju da su dan, dva pre, sipani lekovi u vodu ili limunadu oštećenom, da bi se što više onesposobio i da ne bi pružao otpor”, naveli su iz policije dodajući da će biti sprovedeni svi toksikološki nalazi i obdukcija.

“Kada su ušli u kuću, L. D. je kako se sumnja, šakom zadao udarac oštećenom, potom su ga vezali selotejpom i konopcem i posle toga su ga ubacili u gepek vozila iznajmljenog u Banjaluci, da bi nakon toga L. D. sa vozilom iznajmljenim u Doboju krenuo dalje, a pratila ga je A. K. u drugom vozilu. Došli su na Preslicu, izvukli žrtvu iz prtljažnika, i tad mu, kako se sumnja A. K. zadaje tri uboda nožem u predelu abdomena. Veruje se da je tada oštećeni i preminuo”, naveli su iz policije.

Nakon toga su seli u vozila i ostavili su ih na jednom parkingu u Doboju. Andrea jednim od iznajmljenih vozila odlazi u Banjaluku, a Dražen kreće za njom svojim privatnim vozilom.

Oko 6 ujutru su stigli u stan u Banjaluci. Tokom dana su vratili vozilo u rent-a-car, a Dražen se vraća za Doboj gde je pronađen i uhapšen. Nedugo potom, nedaleko od iznajmljenog stana u Banjaluci uhapšena je i Andrea K. (Telegraf.rs)