(VIDEO) OVAKO IZGLEDA BITI U KOMI: Nakon pet godina se probudila, pa podijelila svoje iskustvo!

Zdravlje

(VIDEO) OVAKO IZGLEDA BITI U KOMI: Nakon pet godina se probudila, pa podijelila svoje iskustvo! 

Osamnaestogodišnja Kler Vajnlend bila je pet godina u komi i konačno se probudila. Ona boluje od cistične fibroze i tokom jedne intervencije dobila je sepsu.

Kada se oporavila odlučila je da svoje iskustvo podeli sa javnošću, pa je otvorila stranicu pod nazivom “The Clarity project” na kojoj govori kako izgleda preživljavanje iz perspektive pacijenta.

– Bila sam na Aljasci i tražila sam šumu i životinje. Sećam se da sam sedela satima i posmatrala najlepši prizor do sada. Bilo je hladno, ali nije me bilo briga. Nakon buđenja iz kome saznala sam da sam u to vreme bila ‘ušuškana u led’ – ovim rečima je Kler započela svoj prvi snimak koji je postavila na Jutjub.

Naime, ona je otkila da je tokom kome bila svesna svega što se oko nje dešava, da je sve mogla da čuje kroz neki “čudan filter”.

– Sve je izgledalo kao neki san, ali jako intenzivno. Svega iz vaše okoline ste svesni. Zahvaljujući ovom iskustvu o sebi sam saznala dosta stvari, kao i to da naš um može biti lako izmanipulisan – kaže ona. (magazin.ba)