Saša iz Beograda: Žena me maltretirala, nije mi dala da jedem, čak me gađala pepeljarom u glavu…

Svijet

Saša iz Beograda: Žena me maltretirala, nije mi dala da jedem, čak me gađala pepeljarom u glavu…

Saša Kovačević, tridesettrogodišnjak iz Koteža u Beogradu, odlučio je da poslije dvije godine maltretiranja u braku ispriča za “Objektiv” kroz kakav pakao su on i njegov maloljetni sin prolazili.

Maltretirala ih je, kako tvrdi, njegova supruga i dječakova majka Ružica.

On i Ružica su bili u braku dvije godine, a isto toliko su se i prije toga poznavali. Veza je, iako je bila na daljinu, funkcionisala normalno i, prema Sašinim riječima, nije bilo nikakvih naznaka da će Ružica, koja je ranije radila kao vaspitačica, potpuno promijeniti svoje ponašanje, prenosi Alo.rs.

– Vjenčali smo se u septembru 2018. godine, a manje od tri mjeseca kasnije dobili smo i prinovu, koju smo željno iščekivali. Naš odnos je počeo dramatično da se mijenja nagore nakon što je ona ostala u drugom stanju – priča Saša za “Objektiv”.

On kaže da je do šestog mjeseca Ružica stanovala u Orahovcu, na Kosovu i Metohiji, ali morala je da se preseli u Beograd jer je imala tešku trudnoću.

– Čudno se ponašala. Prilikom naših svađa znala je čak i da se udara rukom po stomaku. Poslije porođaja se situacija dodatno pogoršala. Stalno me je napadala, prebacivala mi, kritikovala me… Bila je nepovjerljiva prema mojim roditeljima. Jednostavno, stalno je u kući vladala tenzija – govori.

Kako kaže Saša, u nekim situacijama mu je čak zabranjivača da jede, iako je radio dva posla. Vremenom je došlo i do fizičkog sukoba.

– Gađala me je pepeljarom i počupala dio kose. Ja sam se branio kada me je gađala pepeljarom. Iščupala mi je kosu. To je nešto čega ne bih nikada ni da se sjetim – očajan je Saša. (avaz.ba)