NUTRICIONISTKINJA ANA OTKRILA NAJBOLJI LIJEK ZA ZATVOR NADUTOST: Regulišite probavu i eliminišite gasove, EVO KAKO

Zdravlje

NUTRICIONISTKINJA ANA OTKRILA NAJBOLJI LIJEK ZA ZATVOR NADUTOST: Regulišite probavu i eliminišite gasove, EVO KAKO

Probiotici su jako važni za imuni sistem, a ovo su znaci da ih nemate dovoljno u organizmu!

Telu su potrebne zdrave bakterije, probiotici, da bi bilo zdravo. To su mikroorganizmi koji se bore protiv loših bakterija i važne su za zdravlje crijeva, ali i za imunitet.

Iako se probiotici prirodno nalaze u tijelu, ponekad, iz različitih razloga, njihov broj opada, a nutricionistkinja Ana Mepson otkriva signale koji upozoravaju da je potrebno da povećate nivo probiotika kako biste poboljšali zdravlje crijeva.

Ona ističe da nadutost, preosjetljivost na pojedine namirnice, problemi sa pražnjenjem crijeva i česti gasovi mogu biti znaci da tijelu nedostaje probiotika.

Pored toga, neki simptomi koji nemaju veze sa varenjem – poput ekcema, lošeg raspoloženja, anksioznosti ili lošeg imuniteta, takođe mogu da ukažu na nedostatak probiotika.

Ona otkriva i šta narušava brojnost dobrih bakterija u crijevima – neki lijekovi (posebno antibiotici), stres, al*ohol, nedovoljan unos vlakana, ishrana bogata mastima.

Mepsonova dodaje i da digestivni problemi ne moraju nužno da znače da su vam potrebni probiotici.

“Ponekad je bolje da razmislite o svojoj celokupnoj ishrani i potrudite se da unosite dovoljno masti, proteina i ugljenih hidrata”, kaže ona.

Probiotici se mogu unositi suplementima, ali i hranom, a najviše ih ima u jogurtu i fermentisanoj hrani. (novi.ba)