“On je dobro”: Uspavali BOLESNOG psa, pa im stiglo PISMO od kog još ne mogu da se oporave

Svijet

“On je dobro”: Uspavali BOLESNOG psa, pa im stiglo PISMO od kog još ne mogu da se oporave

Opraštanje od voljenog ljubimca uvek je mučno, ali saznanje da ih više ne boli barem malo ublažava patnju. Jedna porodica je podelila iznenađenje koje im je priredio njihov veterinar nakon što su uspavali svog 18-godišnjeg psa Sanija.

– Zdravo. Zovem se Helper. Ja sam anđeo. Ima puno anđela na nebu i svi imamo različite poslove. Moj posao je da pišem ljudima i da im dam do znanja da su njihovi ljubimci stigli u raj. Jedan od glavnih anđela rekao mi je da ste zabrinuti za Sanija i zamolio me da vam napišem o njemu – započeo je svoje pismo “anđeo” Helper.

U pismu utehe veterinar objašnjava ožalošćenima da je njihov ljubimac bio star i bolestan dok je bio živ i da je zasigurno bio jako umoran.

– Mislim da je znao da je vreme da dođe ovamo. I dobro je što je to učinio jer sada više nije star, a nije ni bolestan. Zapravo, video sam ga malopre i trčao je i skakao s nekim drugim psima i dobro se zabavljao – piše u pismu anđela Helpera.

Dodao je još da i Saniju nedostaju oni, baš kao i on njima, ali im poručuje da će ih jednog dana ponovno videti.

– Siguran sam da će jednog dana Sani biti tu da vas pozdravi kada dođete. Do tada ćemo ga zabavljati i činiti ga srećnim. Ovde nikada ne pada mrak. To je samo jedan dug dan. I svi su ovde prijatelji, pa ne brinite. Sani nikada neće biti usamljen. Jednog dana kada se opet vidite, biće kao da se nikad niste razdvojili – nastavlja Helper i zaključuje s rečima “On je sasvim dobro, srećan je i šalje vam ljubav”.

– Trenutno nemamo reči – kažu ožalošćeni vlasnici nakon što su podelili pismo na Reditu.
Pismo je pokupilo mnoštvo komentara, a mnogi korisnici su podelili su svoja iskustva, a javili su se i veterinari.

– Ponekad zamolimo drugog zaposlenog da se zameni s nama ako smo previše emotivni. Nikome ne koristi ako plačeš glasnije od vlasnika – napisao je jedan veterinar. (objektiv.rs)