DOKTOR MI JE REKAO SUROVU ISTINU! BILA SAM U ŠOKU! NISAM HTJELA DA PRIHVATIM: Mira Škorić o borbi sa rakom!

Showbizz

DOKTOR MI JE REKAO SUROVU ISTINU! BILA SAM U ŠOKU! NISAM HTJELA DA PRIHVATIM: Mira Škorić o borbi sa rakom!

Pjevačica je preživjela pravi pakao kada je saznala da ima bolest koja se teško liječi, na svu sreću ona je uspjela da se izbori sa tim.

Mira Škorić uspjela je da pobjedi podmuklu bolest koja ju je mučila više od 15 godina. Ona je imala rak štitne žljezde koji joj je otkriven u podmakloj fazi.

Poslije četiri operacije i velike borbe, na sreću, uspjela je da pobjedi ovu bolest.- Uvijek sam bila nemarna prema svom zdravlju, šta ću, takva sam…

I sad se naježim kada se sjetim tog perioda proke nego što sam saznala da sam bolesna. U jednom trenutku počela sam da osjećam neobičan umor. Šta god da radim, počnem da osjećam malaksalost. Onda su krenule blage, podmukle temperature, 37 sa 2, a ne znaš od čega su.

Istovremeno, neobjašnjivo sam gubila kilograme. Nisam osoba koja kuka i plaši se bolesti, nastavila sam normalno da živim, pjevala sam, snimala, držala koncerte. Ignorisala sam simptome sve dok mi na vratu iznad ključne kosti nije iskočila limfna žljezda. E onda sam shvatila da je ozbljno. Doktor Radan Džodić mi je saopštio surovu istinu, koju nisam htjela da prihvatim. Istinu da imam rak štitne žljezde, i to sa metastazama. Bila sam u stanju potpunog šoka i nevjerice – prisjetila se ona.

Međutim, i dalje se borim, primam terapije, čuvam imunitet, uzimam vitaminske koktele. I dalje pjevam normalno, po dva sata, kao da nisam bila bolesna. I ne volim kada me sažaljevaju, kada pročitam da sam se povukla sa scene, da više nisam u stanju da pjevam. O svojoj bolesti nikada javno ne bih progovorila ni riječ, da nije drugih oboljelih, kojima bih možda mogla da pomognem – rekla je Mira. (novi.ba)