Ugostitelj bukvalno OSLEPEO kad je video RAČUN za struju: Za te pare je mogao da kupi lep stan u Beogradu

Ispovijesti

Ugostitelj bukvalno OSLEPEO kad je video RAČUN za struju: Za te pare je mogao da kupi lep stan u Beogradu

Prošlog meseca se zabrinuo jer je platio 8.800 evra, a sada mora izdvoji skoro 10 puta više

Italijan Davide Beliteri, vlasnik jednog hotela sa tri zvezdice u Marsali na Siciliji, bukvalno je završio u bolnici nakon što mu je ispostavljen račun za struju u iznosu od čak 83 hiljade evra!

Nesrećnom čoveku je smesta pozlilo, toliko se šokirao da je u potpunosti izgubio vid, pa je narednih šest sati proveo u bolnici “Paolo Borselino” gde su mu lekari pomagali da se oporavi.

Iako sada boljeg fizičkog zdravlja, Beliteri se još uvek nije psihički oporavio, a račun su u međuvremenu preuzeli njegovi advokati koji će pokušati da spasu šta se spasiti može.

Beliteri je bio izuzetno zabrinut za svoj biznis i kada je video prethodni račun u iznosu od 8,800 evra. Taj je podmirio, ali talijanski mediji prenose da je njegova trenutna odluka da od 1. oktobra zaključa hotel jer više ne vidi način kako bi ga vodio bez da dugovanja.

Naime, poskupeće i grejanje, a zima je praktično pred vratima.

– A zašto da radimo? Sa ovim je troškovima nastavak poslovanja nemoguć. Slede jako teški meseci za sve, preduzetnike i zaposlene – rekao je Beliteri, čije riječi prenosi portal Đornale di Sicilia.

– Slučaj hotelijera iz Marsale je ekstreman, ali to je simbolična slika sistema kojem preti kolaps. Naime, nedavno je jedan kafić u Palermu najavio privremeno zatvaranje nakon što je stigao račun od preko 30 hiljada evra, a nekoliko dana ranije zatvaranje je počela da razmatra i pekara Kvartararo – piše novinar portala i otkriva u nastavku da se spremaju prootesti, pa čak i mogućnost opšte blokade. (objektiv.rs)